Tina in Boštjan trenirata

5.4.2014 Portorož POROČILO

6.00 ura piska, meni nič jasno. Kaj je? Zakaj je? Počasi se tudi glava zbudi in mi pove, da se gre danes jadrat. Ampak saj zunaj dežuje?!  Dež za trenutek zmoči mojo motivacijo, ampak jo misel na burjo hitro spet posuši. Opremo imam iz preteklih izkušenj že vso pripravljeno prejšnji dan in že drvim via LJ.

8.00 v LJ se presedem na odličen sedež v prvi vrsti, kjer me vsakokrat pričaka še topel časopis. Ja, nima vsak takega sojadralca. Hvala Boštjan! Po treh straneh me počasi zmanjka.

Enkrat dopoldne… (ka te jaz vem kdaj) pridemo, razložimo, sestavimo, pojemo, odlulamo in odrinemo. Vmes se še ornk ulije in kmalu spet neha. Piha toliko, da moštrini stojijo. Na vodi so 4 optimisti s češkimi jadri in ena ``tazaresna`` jadrnica brez zastave vadi vzratno pristajanje ob boji. Zapeljeva se stran od obale, stran od začudenih pogledov, stran od ponorelega sveta. 

Enkrat opoldne… štejem krogce na vodni gladini (aja, tega verjetno nebi smela napisati). Torej… gledam moštrine ali se bodo odlepili od jadra in ali bova zaglisirala ter koliko kopalcev bova zadela J

Piha bolj slabo in zato vadiva aktiven obrat in teoretizirava o tem kako in kaj je treba. Ko potegnem črto, lahko rečem da sem zadovoljna z njim, da približno vem zakaj se gre. 

Špinaker je moker in piha približno toliko kot če bi hladili žlico juhe. Viseč špinaker me mori in kljuva po razpoloženju. Toda midva vseskozi ohranjava pozitivo in to se nama obrestuje. Veter se malo okrepi, špinaker se napne in jaz vriskam.  Narediva nekaj krogov okoli boj in vadiva vse kar je potrebno za regato (Watch out boys!). Začetki so počasni in nerodni, misli mi uhajajo nekam (pomlad je)… No, potem se pa le zberem in opravim svoje delo. Za sanjarjenje bo še čas v avtu.

Enkrat popoldne… (ne morem si zapomnit časa, ker se kazalci vseskozi premikajo). Zaključiva s treningom. Zadovoljna sva z izkupičkom, čeprav se nisva mogla z nikomer pomeriti. Res si želiva družbe na vodi.  Veste kaj… slabo vreme ne obstaja, obstajajo samo neprimerna oblačila.

 

Tina in Boštjan FJ SLO 17